دیگر مقالات
ان‌تی‌سی چیست و چه کاربردی دارد؟

ان‌تی‌سی چیست و چه کاربردی دارد؟

یکی از قطعات مهم و کاربردی برای اندازه گیری دمای پکیج سنسور NTC پکیج است. در این مطلب قصد داریم اطلاعاتی راجع به این سنسور و نیز نحوه ی عملکرد آن را در پکیج شرح دهیم.
ان‌تی‌سی چیست و چه کاربردی دارد؟ ان‌تی‌سی چیست و چه کاربردی دارد؟

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و راه یافتن وسایل مدرن به زندگی انسان، به جهت رفاه و آسایش بیشتر در حال گسترش است. پکیج ها تجهیزات گرمایشی در صنعت تاسیسات ساختمان هستند که در سالهای اخیر اسباب آرامش ساکنین ساختمان ها را فراهم کرده اند. این نوع تجهیزات در انواع متخلفی با کارایی و راندمان بالا توسط شرکت های سازنده ی داخلی و خارجی تولید و سالانه میلیون ها دستگاه روانه بازار می گردد. یکی از پرکاربردترین این نوع سیستم های گرمایشی پکیج دیواری است.

در آپارتمان های مسکونی و ساختمان های اداری که نیاز به آبگرم مصرفی جهت کارهای روزمره و نیز تامین آب مورد نیاز مدار گرمایشی هستند، استفاده از پکیج شوفاژ دیواری گزینه ی مناسب و ایده آلی است. همانطور که پیداست پکیج های گرمایشی با افزایش حرارت و دما سروکار دارند. سنسور دما یک نوع مقاومت متغییر است، مقاومت این نوع حسگرها با افزایش دما کاهش پیدا میکند. این سنسورها دمای داخل لوله را به برد کنترل پکیج اطلاع رسانی می کنند. سنسور NTC پکیج در دو مدل تماسی (جداری) و مستغرق در مدار رفت آبگرم رادیاتور و آبگرم مصرفی قرار می گیرد. Ntc مستغرق دقت بیشتری در تغییر مقاومت دارد اما بدلیل اینکه در تماس مستقیم با آب است زودتر دچار خرابی می شود همچنین نوع جداری سهولت بیشتری در نصب و تعویض دارا می باشد. نحوه ی عملکرد سنسور دما پکیج به این صورت است که با افزایش دمای آب که افزایش دمای حسگر را بدنبال دارد، مقاومت آنها در برابر جریان برق کم میشود و جریان بیشتری از خود عبور می دهد بنابراین به برد پکیج دستور تنظیم شعله را صادر می کند.

سنسور دما پکیج از نوع جداری یا تماسی دارای بدنه ای فلزی است و توسط یک گیره روی لوله ی مسی رفت پکیج قرار می گیرد، در نوع مستغرق نیز در تماس مستقیم با آب پکیج است. هر چه قدر جریان برق بیشتری از طرف سنسور NTC پکیج به برد صادر شود شعله پرقدرت تری ایجاد می گردد، و تا زمانی ادامه دارد که دمای آب مصرفی به دمای دلخواه که توسط کاربر تنظیم شده برسد. اگر سنسور پکیج به خوبی کار نکند قطعی مدار را بدنبال دارد و دستگاه کد خطا اعلام می کند و براحتی قابل تشخیص است. همانطور که در بالا اشاره شد سنسورها دو مدل هستند، با توجه به نوع آنها ممکن است دچار رسوب و یا پایه ی آنها شل شود به این ترتیب در عملکرد دستگاه اخلال بوجود می آید. اگر دمای دستگاه بیش از اندازه باشد جوش می آورد و یا قبل از گرم شدن مدار گرمایش پکیج خاموش می شود.

سنسور دما NTC پکیج در دمای 25 درجه اتاق دارای مقاومت 10 کیلو اهم است. برای تست خرابی سنسور  NTC پکیج به یک اهم متر نیازمندیم به این صورت NTC را از پکیج جدا کرده و به وسیله ی اهم متر مقاومت آنرا اندازه گیری میکنیم. اگر دمای اتاق 25 درجه سانتی گراد باشد اهم متر عدد 10 کیلو اهم را نمایش می دهد. اگر از دمای اتاق اطمینان کافی نداشته باشیم کافیست این عمل را روی یک NTC سالم انجام داده و اعداد را با یکدیگر مقایسه نماییم.

شما کاربران گرامی پارس قطعه از طریق بخش فروش انواع NTC می‌توانید اقدام به مشاهده لیست و قیمت انواع ان تی سی ها بنمایید.