دیگر مقالات
پاسخ به سوالات متداول در مورد پکیج شوفاژ دیواری

پاسخ به سوالات متداول در مورد پکیج شوفاژ دیواری

برای آپارتمانهای کمتر از 60 متر مربع چه نوع پکیجی پیشنهاد می کنید؟ برای آپارتمانهای با درزبند کامل درب ها و پنجره ها چه نوع پکیجی پیشنهاد می کنید؟ حداقل ارتفاع دودکش در پکیج های بدون فن چقدر است؟ در مورد نصب پکیج در بالکن چه نوع پکیجی را پیشنهاد می کنید؟ حداکثر فاصله مصرف آب گرم (حمام و ظرفشوئی) تا دستگاه پکیج چقدر است؟ نحوه پر کردن و بالا بردن فشار مدار شوفاژ که توسط مانومتر نمایش داده می شود چگونه است؟ در صورت بالا رفتن فشار(مانومتر) چه کاری باید انجام داد؟ اینها برخی از سوالات متداول د
معرفی قطعات پکیج دیواری

معرفی قطعات پکیج دیواری

در این مطلب از پارس قطعه سعی داریم شما را با قطعات پکیج بیشتر آشنا کنیم. یکی از نیازهای اولیه بشر تامین آب گرم بهداشتی و گرمایش مطبوع محل کار یا زندگی بوده و است. در گذشته این نیاز را به روش های مختلفی از قبیل کرسی ذغالی و بخاری های چوبی و برقی و نفتی تامین می کردند . اما امروزه این نیازها را به وسیله پکیج های دیواری تامین می کنند.
علائم و نشانه های خراب شدن پکیج شوفاژ دیواری

علائم و نشانه های خراب شدن پکیج شوفاژ دیواری

علائم و نشانه های خراب شدن پکیج دیواری متفاوت می باشد. نشتی آب از پکیج، پایین بودن فشار پکیج، گرم نکردن آب پکیج دیواری، روشن نشدن مشعل پکیج برخی از رایج ترین نشانه های خراب شدن پکیج دیواری می باشد.
ان‌تی‌سی چیست و چه کاربردی دارد؟

ان‌تی‌سی چیست و چه کاربردی دارد؟

یکی از قطعات مهم و کاربردی برای اندازه گیری دمای پکیج سنسور NTC پکیج است. در این مطلب قصد داریم اطلاعاتی راجع به این سنسور و نیز نحوه ی عملکرد آن را در پکیج شرح دهیم.
موارد مهم در نصب پکیج

موارد مهم در نصب پکیج

مراحل مهم و ضروری قبل از نصب پکیج 1) نصاب موظف است قبل از نصب دستگاه با ایجاد نمودن مقداری دود مکش دودکش ساختمان را کنترل کند. اگر گرفتگی در مسیر آن وجود دارد نسبت به برطرف نمودن آن اقدام نموده و مسیر دودکش را باز نماید تا مانعی در مسیر خروج دود نباشد. و ...
موارد چک سالیانه پکیج شوفاژ دیواری

موارد چک سالیانه پکیج شوفاژ دیواری

پکیج شوفاژ دیواری دستگاهیست که در طول مدت کارکرد خود فشار بالایی را تحمل می‌کند. بنابراین لازم است تا جهت جلوگیری از آسیب دستگاه و نیز رعایت ایمنی و حفظ جان مصرف‌کنندگان موارد ذیل هرساله و در ابتدای استفاده به عنوان سیستم گرمایش مورد بازبینی قرار گیرند.
کدام برند را بخریم؟

کدام برند را بخریم؟

معمولاً انتخاب برند بسیار دشوار و وقت‌گیر میباشد. ما در اینجا به تعدادی از پارامترهای مهم در انتخابی برند ها اشاره می‌کنیم و پیشنهاد می‌کنیم حتما مورد توجه قرار داده و مراقب باشید در دام فروشندگان سودجو نیفتید.
راهنمای انتخاب پکیج مناسب

راهنمای انتخاب پکیج مناسب

پارامترهای مهم برای انتخاب پکیج دیواری ۱. دودکش ساختمان ۲. متراژ ساختمان ۳. مقدار مورد نیاز آب گرم مصرفی
معرفی پکیج

معرفی پکیج

گرمایش مطبوع محل سکونت و آب گرم بهداشتی، همواره از نیازهای اولیه بشر بوده و می‌باشد. شاید هنوز هم استفاده از کرسی های زغالی و بخاری های نفتی را در بعضی از نقاط کشور عزیزمان شاهد باشیم، ولی حقیقت این است که با توجه به فراوانی گاز طبیعی و برقراری امکان دسترسی به این موهبت الهی، تکنولوژی رابر آن داشته است که راهکارهای جدیدی را برای بشر مهیا سازد.
فلومتر چیست و چه کاربردی در پکیج دارد؟

فلومتر چیست و چه کاربردی در پکیج دارد؟

قطعات پکیج رابیشتر بشناسیم. فلومتر یا دبی سنج (flow meter) وسیله ایست که حجم مواد عبوری را نسبت به زمان اندازه گیری می کند. در بیشتر صنایع از جمله صنایع نفت و پتروشیمی و... دانستن مقدار دقیق فلو یا جریان عبوری سیالی مانند گاز و یا نفت مهم می باشد. توجه به این نکته که میزان کل فلو که معرف جرم ماده مصرفی است در بسیاری موارد نظیر پروسه های صنعتی کاربرد دارد. همچنین اندازه گیری دقیق فلو به دلیل ملاحظات مالی در فروش وخرید حجم مشخصی از ماده و کالا مانند کنتور گاز خانگی و تبادلات نفتی و ...اهمیت ویژه ا
راهنمای انتخاب پکیج مناسب راهنمای انتخاب پکیج مناسب

پارامترهای مهم برای انتخاب پکیج دیواری
۱. دودکش ساختمان
۲. متراژ ساختمان
۳. مقدار مورد نیاز آب گرم مصرفی

علاوه بر اینکه به ازاء هر کیلووات توان دستگاه یک متر مکعب فضا نیاز است، فضای اتاق محل نصب دستگاه نیز باید به محیط هوای آزاد بیرون از اتاق محل نصب دستگاه بوسیله بک دریچه دائما باز ارتباط داشته باشد تا اکسیژن مورد نیاز دستگاه از محیط بیرون از اتاق محل نصب دستگاه تامین گردد و هم در صورت نشتی احتمالی، گاز در محیط اتاق جمع نشود.

گروه آب و هوایی کشور عزیزمان ایران عبارتند از:

جهت در نظر گرفتن میزان گرمای لازم جهت گرم کردن، یک متر مربع از ساختمان، باید بعضی از شرایط در نظر گرفته شود و مهمترین موضوع محاسبه دقیق محل نصب و شرایط آب و هوایی شهری است در آن زندگی می کنیم.

 

۱. معتدل و مرطوب ( شهر های شمالی)

۲. گرم و خشک ( مشهد، تهران و شهرهای کوهستانی)

۳. گرم و مرطوب ( شهر های جنوبی )

 

ساختمان ها از لحاظ معماری و ساخت به 3 گروه تقسیم می شوند:

۱. گروه اول: ساختمان هایی که در آنها از پنجره های دوجداره استفاده شده است و دیوارهای خارجی نیز عایق شده است و در آنها پرت حرارت بسیار پایین است.

۲. گروه دوم: ساختمان هایی که از لحاظ ساخت معمولی می باشند و در آنها از پنجره معمولی فلزی استفاده شده و پرت حرارت در آنها معمولی می باشد ( مانند آپارتمان هایمعمولی )

۳. گروه سوم: ساختمان‌هایی که از لحاظ معماری و ساخت قدیمی می‌باشند و پرت حرارت در آنها بسیار بالا است و در آنها از در و پنجره های مناسبی استفاده نشده است.

جهت جغرافیایی ساختمان

یکی دیگر از شرایط ساختمان ها جهت آنها است که از لحاظ تابش آفتاب بسیار حائز اهمیت می‌باشد.

به طور مثال واحدی که در انتهای یک ساختمان شمالی قرار دارد نسبت به واحدی که در سمت حیاط یک ساختمان جنوبی قرار دارد نور کمتری به آن تابیده می شود و سردتر است.

و یا واحدی که در طبقه آخر یا طبقه همکفی که زیر آن پارکینگ قرار دارد به‌دلیل داشتن ارتباط بیشتر با فضای آزاد سردتر از واحدی است که بالا و پایین آن مسکونی است ( مانند طبقات دوم و سوم در یک ساختمان چهار طبقه )

 

محاسبه سر انگشتی برای انتخاب یک پکیج دیواری مناسب

۱. معتدل و مرطوب ( شهر های شمالی )

ساختمان های دسته اول: برای هر متر مربع 80 تا 100 وات

ساختمان های دسته دوم: برای هر متر مربع 100 تا 120 وات

ساختمان های دسته سوم: برای هر متر مربع 120 تا 140 وات

۲. گرم و خشک ( شهر های کوهستانی مانند مشهد، تهران)

ساختمان های دسته اول: برای هر متر مربع 100 تا 120 وات

ساختمان های دسته دوم: برای هر متر مربع 120 تا 140 وات

ساختمان های دسته سوم: برای هر متر مربع 140 تا 160 وات

۳. گرم و مرطوب ( شهر‌های جنوبی )

ساختمان های دسته اول: برای هر متر مربع 60 تا 80 وات

ساختمان های دسته دوم: برای هر متر مربع 80 تا 100 وات

ساختمان های دسته سوم: برای هر متر مربع 100 تا 120 وات

این اعداد به محاسبه سر انگشتی معروف است و مربوط به مناطق آب و هوایی ایران می باشد.

مواردی که باید قبل از خرید و یا در حین نصب پکیج دیواری به آنها توجه شود

۱. فشار آب شهر در محل نصب پکیج دیواری می باید حد اقل ۱ و حد اکثر ۵۷۳ اتمسفر باشد.

۲. در صورتیکه بخشی از مسیر دودکش پکیج دیواری، بصورت افقی (بیش از ۳۰ سانتی متر باشد، استفاده از پکیج های فن دار الزامی است

۳. در صورتیکه محل نصب پکیج دیواری گازسوز در بالکن یا فضای باز می‌باشد، باید از وزش مستقیم باد یا جریان تند هوا محفوظ شده باشد.

۴. با توجه به هد پمپ سیرکولاتور در دستگاههای پکیج گرمایشی، حد اکثر طول لوله کشی افقی آب برای رادیاتور های شوفاژ حدود ۳۵ متر می باشد. ظرفیت حرارتی پکیج های دیواری و زمینی با قدرتی از ۲۰۰۰۰ تا ۵۰۰۰۰ وات بر ساعت ساخته می‌شوند و آنها را مناسب برای واحد های مسکونی از ۶۰ تا ۳۵۰ متر مربع با ظرفیت های ۲۰ تا ۳۵ هزار وات بر ساعت در نظر می‌گیرند.

در محل‌هایی که ارتفاع از سطح دریا بیشتر باشد به ازء هر ۶۰۰ متر ارتفاع اضافی ۳۰٪ از ظرفیت حرارتی ناشی از احتراق کاسته می‌شود و در نتیجه کلیه‌ی دستگاه‌های احتراقی دارای ظرفیت خروجی کمتری خواهند بود

. برای جلوگیری از رسوب گرفتن مبدل ( به خصوص برای شهر هایی که درجه سختی آب آن بالا است ) استفاده از یک رسوب زدای مغناطیسی مناسب در مسیر ورودی آب سرد به دستگاه را باید در زمان نصب پکیج دیواری نصب نمود.

شرایط مورد نیاز جهت استفاده از از پکیج دیواری دودکش دار

۱. قطر لوله دودکش ساختمان برای استفاده از پکیج دیواری باید ۱۵ سانتیمتر باشد.

۲. هر وسیله گاز سوز باید دارای شیر گاز مستقل و یک دودکش مستقل باشد تا مکش دود به درستی انجام شود

۳. هرگز نمی توان پکیج دیواری را به دودکش های مشترک و شیر گاز مشترک وصل نمود.

۴. چنانچه قسمتی از لوله دودکش در فضای آزاد قرار بگیرد، باید آن قسمت را با عایق پشم شیشه عایق نمود، زیرا اگر بدنه دودکش در اثر تماس با هوای محیط سرد شود، دودی که از آن عبور کرده سرد شده و به سختی تخلیه می شود و موجب می گردد کشش دودکش کم شود و باعث می شود تا دود از دودکش تخلیه شود و سنسور دود عمل کند و پکیج دیواری خاموش شود. البته این خاموش شدن به خاطر ایمنی مصرف کننده می باشد

۵.در تمام پکیج های دیواری فاصله از کلاهک تعدیل دستگاه تا کلاهک تعدیل پشت بام ( ارتفاع عمودی دودکش ساختمان ) باید حداقل حدود ۴ متر باشد.

۶. طول لوله افقی دودکش نباید از ۲۰ سانتیمتر بیشتر باشد و لوله افقی دودکش باید با شیب مناسب و مثبت به سمت بالا داشته باشد.

۷. در صورتی که از پکیج دیواری دودکش دار استفاده شود، باید انتهای لوله دودکش در پشت بام باید اچ شکل باشد.

۸. هر گاه هر کدام از شرایط مورد نیاز پکیج دیواری دودکش دار فراهم نباشد، نمی توان از دستگاه دودکش دار استفاده نمود و باید از دستگاه فن دار استفاده شود.

۹. دود کش ساختمان باید مستقل و فقط مخصوص همان دستگاه باشد.

شرایط مورد نیاز جهت استفاده از از پکیج دیواری فن دار

پکیج دیواری فن دار طوری طراحی شده است که نیازی به دودکش ساختمان ندارد و هوای مورد نیاز سوختن در دستگاه از محیط آزاد ( بیرون از محل نصب دستگاه ) به داخل دستگاه مکیده می شود.

به همین دلیل پکیج دیواری فن دار مجهز به یک دودکش مخصوص دوجداره می باشد که جداره داخلی آن قطرش ۶ سانتیمتر می باشد و دود دستگاه از طریق این لوله به محیط بیرون تخلیه می گردد و جداره خارجی آن ۱۰ سانتیمتر می باشد.

لوله ۶ سانتیمتر تخلیه دود در آن قرار دارد و هوای تازه مورد نیاز جهت سوختن در دستگاه از طریق این لوله وارد محفظه احتراق دستگاه می شود

۱. هرگز نباید جداره بیرونی دودکش پکیج دیواری فن دار را جدا نمود و از هوای محیط اطراف محل نصب دستگاه استفاده نمود

۲. لوله دودکش پکیج دیواری فن دار باید حتما به محیط آزاد بیرون از محل نصب دستگاه ارتباط داشته باشد تا دود ایجاد شده در دستگاه به محیط بیرون از منزل تخلیه گردد و هم هوای مورد نیاز پکیج دیواری از محیط بیرون از منزل مسکونی تامین گردد

۳. اگر در مواردی فاصله بین پکیج دیواری و پنجره یا دیوار خارجی بیشتر از اندازه طول لوله دودکش دوجداره موجود داخل کارتن باشد، یا نیاز به زانو باشد، باید حتما از لوله رابط و زانوی مخصوص دوجداره پکیج دیواری فن دار استفاده نمود.

۴. نهایت طول لوله دودکش پکیج دیواری فن دار ۴ متر افقی می باشد که به ازاء استفاده از هر زانو، آمتر از ۴ متر طول لوله دودکش کم کی شود

۵. بخاطر اینکه قدرت مکش و دهش فن برای ۴ متر طراحی شده است، در مواردی که طول دودکش کم باشد بدلیل قدرت زیاد فن هوای ورودی به محفظه احتراق پکیج دیواری بیش از حد لازم می شود و باعث می شود که دستگاه براحتی و سریع روشن نشود و برای رفع این مشکل ۲ حلقه فلزی داخل کارتن دستگاه موجود می باشد که سایز یکی ۷۵ میلیمتر و دیگری ۸۰ میلیمتر می باشد که برای کم کردن دبی هوای ورودی به محفظه احتراق می توان از آنها استفاده نمود اگر طول لوله دودکش کمتر از ۱ متر باشد، باید از حلقه سایز ۸۰ میلیمتر استفاده شود و اگر بین ۱ تا ۱/۵ متر باشد، باید از حلقه سایز ۷۵ میلیمتر استفاده نمود و زمانی که طول دودکش بیشتر از ۱/۵ متر باشد، نیازی به استفاده از حلقه های کم کننده دبی نمی باشد.

۶. در محل هایی که دودکش مناسب وجود نداشته و یا دودکش موجود در ساختمان از کشش مناسبی برخوردار نباشد، باید حتما از پکیج دیواری فن دار استفاده شود.

۷. دودکش مخصوص دو جداره پکیج دیواری فن دار وظیفه تخلیه دود دستگاه به محیط بیرون و تامین هوای تازه مورد نیاز سوختن در دستگاه را از میحط بیرون بر عهده دارد و باید وارد محیط آزاد شود و هرگز نباید به داخل دودکش ساختمان متصل شود.

۸. هرگز نباید دودکش مخصوص پکیج دیواری فن دار دستکاری و خارج از استاندارد شرکت نصب گردد شرایط و مقدار مورد نیاز آب گرم مصرفی در ساختمان دستگاه پکیج دیواری وظیفه گرم نمودن رادیاتور های ساختمان و تامین آب گرم مصرفی در ساختمان را بر عهده دارد پکیج دیواری بدلیل نداشتن منبع ذخیره آب گرم، امکان گرم نمودن رادیاتور ها و گرم نمودن آب گرم مصرفی را بطور همزمان ندارند و در طراحی سیستم اولویت گرمایش با گرم نمودن آب گرم مصرفی می باشد. بعد از باز شدن شیر آب گرم مصرفی تمام قدرت دستگاه صرف گرم نمودن آب گرم مصرفی می شود و اگر شیر آب گرم مصرفی به طور طولانی باز بماند، رادیاتور ها سرد می شوند. لازم است در مصرف آب گرم به این نکته توجه نمود که نباید به طور طولانی شیر آب گرم در زمستان باز بماند تا رادیاتور ها سرد بشوند.

کدام پکیج برای منزل شما ایده آل تر است

۱. تا زیر بنای ۲۴۰ متر مربع: میزان آبدهی یک پکیج دیواری ۲۴ کیلو وات ( 24000 وات )۷ لیتر در دقیقه آب ۵۰ درجه سانتی گراد می باشد که برای منزل مسکونی معمولی با یک حمام و یا یک سرویس بهداشتی و آشپزخانه مناسب است

۲. تا زیر بنای ۲۸۰ متر مربع: میزان آبدهی یک پکیج دیواری ۲۸ کیلووات ( 28000 وات )، ۸ لیتر در دقیقه آب ۵۰ درجه سانتی گراد می باشد که برای منزل مسکونی با یک حمام و یک سرویس بهداشتی و آشپزخانه مناسب است، ولی برای منزل مسکونی که دارای دو سرویس بهداشتی و آشپزخانه می باشد مناسب است.

محلی که برای نصب پکیج دیواری انتخاب می‌شود باید دارای شرایط ذیل باشد:

۱. بالای اجاق گاز و سایر وسایل گرمازا نباشد.

۲. حداقل فاصله دستگاه از دیوار مقابل یک متر باشد.

۳. حداقل فاصله از دیوار یا کابینت مجاور از طرفین ۱۵سانتی متر باشد. و حداقل فاصله از کف تا زیر پکیج ۱۲۰ سانتی‌متر باشد

۵. حداقل فاصله ی عمودی از کلاهک تعدیل پکیج تا دریچه دودکش باید ۳۰ سانتیمتر باشد.

هرگز نباید کلاهک تعدیل پکیج دیواری را به دریچه دودکش داخل دیوار نصب نمود و حداقل ۳۰ سانتی‌متر پایین‌تر از دریچه دودکش نصب گردد و هر چه بتوان دستگاه را نسبت به دریچه دودکش پایین تر نصب گردد بهتر است. زیاد شدن فاصله پکیج به دویچه باعث زیاد شدن مکش دستگاه می شود.

در صورتیکه قصد خرید پکیج دیواری دودکش دار دارید و می خواهید پکیج را در داخل کابینت نصب کنید، حتما توجه کنید که دستگاه برای احتراق نیاز به اکسیژن دارد و حتما باید درب کابینت کرکره ای باشد تا پکیچ، اکسیژن مورد نیاز خود را از محیط دریافت کند.